sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Antestor 1989-2007, 2010-

 Antestor on yksi ensimmäisistä unblack yhtyeistä ja tulee Norjasta.


The Return of Black Death / Kongsblod (1998)

 Antestor - The Return of the Black Death

 Antestor - Kongsblod

Yhtyeen muodostivat Martyr (laulu), Vemod (kitara ja koskettimet), Gard (basso) ja Armoth (rummut). Alunperin Antestor teki demo-levyn nimeltään Kongsblod ja lähetti sen Cacophonous levy-yhtiölle tarkoituksena, että saisi levytettyä sen paremmilla resursseilla. Levy-yhtiön mielestä se kuitenkin oli sellaisena hyvä ja se julkaisi sen nimellä The Return of The Black Death ja sensuroi samalla kansilehdistä Jeesus maininnat kun levy-yhtiö on kuitenkin tullut tunnetummaksi synkemmistä yhtyeistä. Myöhemmin taas Nordic Mission uudelleenjulkaisi tämän Kongsblod nimellä ja kansilla. Se on nyt se nimi millä tämän voi löytää. Yhtyeen musiikkityyli on folkahtava unblack metal. Kansanmuusiikkitunnelmaa ei yhtään vähennä se, että osa kappaleista on norjaksi. Kansanmusiikkimaisuus tulee esiin sävelkuluista. Yhtye oli yksi ensimmäisistä unblack metal yhtyeistä ja koki vastusta sekä black metal että kristilllisistä piireistä. Itse pidän tätä yhtenä parhaimpina unblack levyistä. Sävellykset ovat hyvin tehtyjä ja tunnelmallisia. Örinäänkin on jotenkin saatu mukaan tunnetta. Hieno levy.

" The Lord is our master
O Lord make us win
The Lord is our master
Our strength is from within" 

Battlefield

 

Martyrium (2000)

Antestor - Martyrium

Tällä edellistä levyä aikaisemmin äänitetyllä leyvllä oli muutoin sama kokoonpano paitsi, että tällöin mukana oli myös toisessa kitarassa Pilgrim. Tämä levy on tosiaan äänitetty jo 1994 eli ennen The Return of The Black Deathiä. Musiikillisesti tämä on raaempi varsinkin laulun osalta eikä sisällä hienoisia folk elementtejä. Tämä on enemmän death ja black metallin yhdistelmää. Tätä on tullut kuunneltua aika vähän kun tämä on omaan makuuni turhankin karua.

"Create in me a pure heart o God
Give me a new and steadfast spirit
Do not drive me from Thy presence
Or take Thy Holy Spirit from me"

Mercy Lord


The Defeat of Satan (2003)

Antestor - The Defeat of Satan

Tämä on kokoelma yhtyeen vanhoja demoja, jotka ovat tyyliltään enemmän death metallia. Jesus, Jesus, Ver Du Hja Meg on sovitus virrestä ja ihan hieno sellainen. Näistä vanhoista kappaleistakin jo kuulee, että yhtyeellä on näkymystä ja taitoa tehdä hyvää musiikkia. Tässä näkyy uusi logo, joka on todella tyylikäs.

" Jesus is the one and only
He was crucified for your life
You got to have faith in the Lord
He'll save you from eternal death
Give your life to Jesus Christ"

Jesus Saves


Det tapte liv (2004)

Antestor - Det tapte liv 

Tässä vaiheessa yhtye koki miehistön vaihdoksia. Lauluun tuli Vrede, koskettimiin Sygmoon (Vaakevandring). Gard, basso ja Vemod, kitara, jatkoivat alkuperäisinä jäseninä. Rummuissa oli sessiomuusikkona Hellhammer (Mayhem). Hellhammerin sanojen mukaan hän halusi näyttää muille black metallisteille, että hän voi tehdä mitä haluaa. Tämä on ep, joka mainostaa tulevaa levyä. Rites of Death on kappale tulevalta levyltä, Grief on säestetty runo, Last Season on kaunis instrumentaali, Med Hevede Sverd on taas oikea kappale, Det Taple Liv on taas on lausuntaa pianolla säestettynä. Epätasaisainen on siis eepee, mutta nuo kaksi oikeaa kappaletta antavat odottaa, että jotain hienoa on tulossa. Levyn kansi on myös aivan upea.


The Forsaken (2005)

Antestor - The Forsaken 

Hienoa sieltä sitten tulikin. The Forsaken on aivan mahtava unblack levy.  Vrede on myös hyvä örisemään vaikka ei olekaan aivan niin tunnelmallinen kuin Martyr. Kappaleet ovat hieman nopeampia ja niissä on mukavasti kansanmusiikki tunnelmia. Hellhammer on todella taitava rummuissa ja hienoa, että hän lähti tähän projektiin mukaan. Tämä on myös yksi suosikkilevyistäni unblack genressä.

" Of old times cruelty
The past haunts you
Of old time cruelty
...Save Me..."

Old Times Cruelty

 

Omen (2012)

Antestor - Omen

Taas tuli miehistöön muutoksia Vemod eli Lars Stokstad, kitara ja Vrede eli Ronny Hansen, laulu, olivat ainoat, jotka jatkoivat edellisestä levyltä. Uusina mukana tulivat Jo Henning Börven, rummut; Robert Bordevik (Vardöger), kitara; Nickolas Main Henrikse, koskettimet; Erik Norrman Aanonsen, basso ja Thor Georg Buer, koskettimet. Sinälllää tämä jatkaa hyvinkin edellisen levyn tunnelmissa mutta jostain syystä tämä ei oikein toimi itselleni, soundit tuntuvat kökömmiltä eikä kappaleissa ole niin tarttumapintaa. Ehkä lisäkuuntelu voisi helpottaa asiaa. Yhtyeen tuotannosta tykkään tästä vähiten.

" The riches of this world are but vapour,
towers ready to fall

In the valley of death we are all beggars"

All Towers Must Fall 

Antestor on edelleen toiminnassa mutta ei ole tietoa onko heiltä vielä tulossa uutta materiaalia.


Ei kommentteja: