perjantai 19. marraskuuta 2021

Living Sacrifice 1989-2003, 2008-

 Living Sacrifice on Little Rockista, Yhdysvalloista kotoisin oleva metalli yhtye. En ole nähnyt kyseistä yhtyettä livenä.


Living Sacrifice (1991)

 Living Sacrifice - Living Sacrifice

 Yhtyeen muodostivat Bruce Fitzhugh, kitara; Lance Garvin (Soul Embraced), rummut; Jason Truby (P.OD.), kitara ja Darren "DJ" Johnson, laulu ja basso. Yhtyeen jäsenet olivat noin 18 vuotiaita tätä levyä tehdessä. Believerin Kurt Bachman oli kuullut heidän demonsa ja tykästyi siihen ja tuotti tämän levyn. Tyyliltään tämä on tiukkaa thrash metallia rouheella laululla. Tämä on hyvä levy ja varsinkin kitarariffit ovat oikein erinomaisia. Miinuksena putkeen kuunneltuna kappaleet ovat turhan samantyylisiä. Todella hyvä debyyttilevy.


Nonexistent (1992)

Living Sacrifice - Nonexistent

Kuten kansikin kertoo niin nyt on synkkää menoa luvassa. Yhtye olisi hyvin voinut jatkaa esikoislevynsä linjoilla mutta jostain syystä he innostuivatkin death metallista. "Laulu" on tälllä todella matalaa murinaa oikein kunnon viemärikamaa. On tällä levyllä ihan hetkensä mutta en oikein välitä tämän levyn murinasta niin tämä on itsellleni yhtyeen huonoin tuotos. Akustisista biisien väliosista yhtye on tykännyt kun niitä on  jo tälläkin levyllä ja jatkossa niitä tulemme kuulemaan.


Inhabit (1994)

Living Sacrifice - Inhabit 

Laulu on onneksi tällä levyllä taas enemmän huuto kuin örinä osastoa. Tyylillisesti tämä muuten on lähempänä death metallia. Tykkään tämän levyn vauhdikkaasta menosta ja soitto on kunnossa. Levyn aloittava In the Shadows on mahtava kappale.


Reborn (1997)

Living Sacrifice - Reborn

Tässä välissä Darren Johnson päätti lopettaa musahommat ja jätti yhtyeen. Bassoon tuli tilalle Jasonin veli Chris Truby ja lauluvastuun otti Bruce. Levy alkaa hienolla tunnelmaa luovalla rummuttelulla ja kun laulua alkaa niin kuuleekin, että nyt on tyylikin vaihtunut metalcoreksi mistä yhtye onkin tullut tunnetuksi. Tämä on aivan mahtava levy. Kappaleet ovat hyviä, soitto on hyvää. Tykkään varsinkin kolisevasta bassosta. Uskaltaisin jopa väittää, että tämä levy on vaikuttanut valtavasti siihen miksi on paljon kristillisiä metalcore yhtyeitä. Kuten Ryan Clarck Demon Hunterista on todennut niin Living Sacrifice sai kristillisen musiikin vaikuttamaan coolilta.


The Hammering Process (2000)

Living Sacrifice - The Hammering Process

Taas tuli miehistönvaihdoksia. Jason ja Chris Truby jäivät pois. Toiseen kitaraan tuli Rocky Gray, basoon Arthur Green ja uuten instrumenttian tuli perkussiot joita soitti Matt Putman. Perkussiot tuovat mukavaa lisää useisiin kappaleisiin. Muutoin meno on hyvin samankaltaista kuin edellisellä levyllä.


Conceived In Fire (2002)

Living Sacrifice - Conceived in Fire 

 Tämä jatkaa hyväksi havaittua linjaa. Miksipä sitä mennä toimivaa muuttamaan. Tämän levyn jälkeen yhtyeen jäsenet kokivat, että on aika kokeilla jotain muuta ja Living Sacrifice lopetti toimintansa...


The Infinite Order (2010)

Living Sacrifice - The Infinite Order 

...kunnes sitten tulivat takaisin. Kokoonpano oli muuten sama mutta Matt Putman oli jäänyt pois. Meno on edelleenkin metalcorea. Kuitenkin tämä kuulostaa jotenkin erilaiselta Brucen laulu on hieman erilaista, yleissoundikin on jotenkin erilaista ei parempaa tai huonompaa mutta erillaista.


Ghost Thief (2013)

Living Sacrifice - Ghost Thief 

 Näistä levyistä on hankala kirjoittaa mitään ihmeempää kun Rebornin jälkeen yhtye löysi tyylinsä niin meno on ollut tasaisen hyvää, niin tälläkin. Aloitusraidalla Screwtape vierailee Demon Hunterin Ryan Clark. Hieman on tällä levyllä tyyli mennyt lähemmäksi perintäisempää metalcorea. Toivottavasti nämä vielä joskus tekisivät lisääkin musiikkia.

Ei kommentteja: