sunnuntai 21. helmikuuta 2021

IMMORTAL SOULS 1991-

Immortal Souls on Kokkolasta kotoisin oleva melodinen death metal -yhtye. Olen nähnyt yhtyeen useasti keikalla.


Under the Northern Sky (2001)

Immortal Soulsin muodostivat tähän aikaan Aki Särkioja, basso ja laulua; Esa Särkioja, kitara; Pete Loisa, kitara sekä Jupe Hakola, rummut. Yhtyeen tyylinä on hieman Children of Bodom tyylinen melodinen death metalli. Varsinkin kitara soi todella vahvasti ja soolo-vetoisesti. Yhtyeen sanoituksissa on koko uran ajan ollut vahvana talvinen luonto. Depyytti levyksi tämä on todella vahva näyttö. Levy on todella tasalaatuinen eikä mukaan ole osunut heikompi tuotoksia.

Ice Upon the Night (2003)

Samalla miehistöllä sekä tyylillä jatketaan kakkoslevyllä ja mitäs sitä nyt liikoja muuttelemaankaan kun on löydetty oma toimiva tyyli. Eli edelleenkin kitara soi vahvasti ja örinä sujuu mallikkaasti. Parissa laulussa mukana on puhdasta laulua. Itselleni nämä kaksi ensimmäistä ovat Immortal Soulsin parhaimpia levytyksiä ja muutenkin suosikkilevyjeni listalla korkealla.

Once Upon a Time in the North (2005)

Tämä levy liittyi varmaankin Fear Darkin kanssa solmittuun levytyssopimukseen. Levylle on nimittäin kasattu Under the Northern Sky -levy sekä vanhoja demoja. Under the Northern Sky käsiteltiinkin jo aiemmin, kakkoslevyn sisältä on:

- Painweighted sekä Down in My Grave ovat uusia kappeleita. Painweighted on raskas ja hieman uuden tyylinen kappale. Down in My Grave on ylijäämää Ice Upon Nightin teosta ja ymmärtää miksi sitä ei tehty loppuun. Kumpikaan ei tosiaan edusta Immortal Soulsin parhaimmisto mutta ovat ihan kelpo kappaleita siitä huolimatta.

- Cleansing EP (2000), kappaleet. Cleansing, Until, Prophet sekä Icebound. Cleansing on yksi Immortal Soulsin parhaista kappaleista, noissa lopuissa kappaleissa yhtye vielä etsii itseään.

- Divine Wintertime EP (1999). Kappaleet Snow Soul, Divine Wintertime, Morning Mist sekä Christ Mass. Snow Soul on yhtyeen live suosikkeja sekä tärkeä kappale jäsenille. Christ Mass on erilainenn joululaulu. Soundit näissä ovat karumpia mitä myöhemmin.

- Reflections of Doom -demo (1997). Hate Sender, I Am Me sekä Realm of Hatred -kappaleet. Nämä ovatkin sitten ihan demo-tason biisejä.

- Immortal Souls -demo (1995). Immortal.

Under the Northern Sky on huippu levy mutta muuten levyn sisältö on vain faneille.

Wintereich (2007)

Tällä levyllä rumpuihin vaihtui Juha Kronqvist. Levy jatkuu hyväksi havaittu linjaa mutta jokin tässä on jota en aivan osaa selittää mikä ei itselleni tätä nosta noiden kahden ensimäisen tasolle. Tällä levyllä kokonaisuus on hieman tasapaksumpi ja väliin sattuu muutamia heikompiakin kappaleita. Levy on tarinansa puolesta konseptilevy. Ei tämä levy kuitenkaan ole mikään pettymys mutta ei vain aivan yhtä vahva mitä kaksi edelistä teosta.

IV: The Requiem For the Art of Death (2011)

Tällä levyllä Pete Loisa jäi pois ja toiseen kitaraan tuli Marko Pekkarinen. Tämä ei kuitenkaan muuttanut yhtyeen ilmaisua vaan meno jatkuu hyvin samankaltaisena. Levyn intron jälkeen avaava Evil Believer on todella kova kappale. Sitä seuraavasta Nuclear Winter kappaleesta tehtiin videokin. One Last Withering Rose on puhtaasti laulettu kappale. Tämäkin levy jatkaa hyvää ja tasaista linjaa yhtyeen levytysten osalta.

https://www.youtube.com/watch?v=yDMlG6DaYks

Wintermetal (2015)

Mitätpä sitä tästä toistaiseksi viimeisimmästä levystä sanomaan. Meno jatkuu tasaisen hyvänä. Winter metal kappaleessa käydään läpi yhtyeen historiaa. Immortal Soulilla on suomalaiseksi kristilliseksi hevi-yhteeksi pitkä ja tasaisen vahva ura, joka vielä on jatkumassa. Viisi hyvää levyä on hyvä saavutus mille tahansa yhtyeelle. Youtubessa on kuultavissa parin vuoden takaa uuden kappaleen demo (?) versio, joka kuulostaa oikein hyvältä. Eiköhän joku päivä ole vielä odotettavissa uutisia uuden levyn tiimoilta.




Ei kommentteja: